Projecten > Onderwijs en kinderopvang > Uitbreiding RKBS De Poolster in Berkel Noord


Uitbreiding RKBS De Poolster in Berkel Noord

Project:Uitbreiding RKBS De Poolster in Berkel Noord
Opdrachtgever:Laurentius Stichting
Architect:Douwes Architectuur
Omvang:BVO uitbreiding +/- 500 m²

Expertisevelden: Klimaattechniek

foto volgt foto volgt foto volgt

De Poolster is een van de scholen van Laurentius Stichting voor basisonderwijs in gemeente Lansingerland. De school bestaat sinds 1974. Het schoolpand is vanaf 1977 in gebruik.

Het schoolpand
Het schoolgebouw ligt in een fraaie groenvoorziening en beschikt over ruime speelplaatsen. Het pand is gebouwd in een hoefijzervorm. Oorspronkelijk had het gebouw slechts 9 lokalen. Dit aantal is in de loop der tijd uitgebreid. Ook heeft de school een grote speelzaal (speciaal voor de kleuters) en een aula. Daarnaast zijn er natuurlijk de aanvullende voorzieningen aanwezig zoals een spreekkamer, magazijnen, personeelsruimten en een documentatiecentrum.

Heel lang heeft de school ook gebruik gemaakt van drie noodlokalen. Ter vervanging van deze noodlokalen is het schoolgebouw in 2015 uitgebreid met zes lokalen en nevenruimten. De uitbreiding omvat één bouwlaag met een gezamenlijk BVO van +/- 500 m².

Werkzaamheden Beekink Installatieadviseurs
Beekink Installatieadviseurs heeft voor deze uitbreiding de installatie advieswerkzaamheden op het gebied van werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties verzorgd, in de ontwerp-, bestek-, gunning & aanbesteding- en uitvoeringsfase.

Bijzonderheden
Voor deze school is een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning inclusief een CO2-regeling toegepast. Om het resultaat op CO2-gebied te kunnen monitoren is door middel van het GBS systeem een registratiesysteem opgenomen.
De warmte- en koudeopwekking vindt plaats middels een lucht-water warmtepomp, aangevuld met een CV-ketel voor de piekbelasting op zeer koude dagen.
LED verlichting, opgenomen in de transparante gevel, geven het gebouw een opvallend mooi aanzien.

Projecten


Beekink Installatieadviseurs - Kleinpolderlaan 6 - 2911 PA Nieuwerkerk aan den IJssel - 0180 - 311 064