Wat is BIM?

BIM staat voor Bouw Informatie Management en is een digitale presentatie van een gebouw met haar fysieke en functionele eigenschappen en kenmerken. Met BIM kan iedereen die betrokken is bij een project digitaal samenwerken om inzicht te krijgen in het project. Waar voorheen afdelingen langs elkaar heen werkten of waar de communicatie mis ging, is BIM de oplossing om dit te verhelpen. Iedereen betrokken bij een project zoals de opdrachtgever, architect, adviseur, aannemer en installateur kunnen hierdoor makkelijk en direct informatie uitwisselen. Iedere betrokken partij gebruikt daarbij zijn eigen software, bij Beekink maken wij gebruik van Revit software. 

Voordelen van het gebruik van BIM

 • Grote verbetering in communicatie
  Het werken in een centraal model maakt de communicatie transparanter en direct.
 • Tekeningen zijn altijd up-to-date 
  Grip op wijzigingen, deze worden direct doorgevoerd bij een aanpassing. 
 • Project visueel en in 3D in beeld
  Met BIM is het project duidelijk in beeld en is informatie leesbaar. 
   
 • Verbinding tussen ontwerp, calculatie & realisatie
  Alle schakels werken in hetzelfde programma en zijn hierdoor aaneengeschakeld. 

BIM & Beekink

BIM en Beekink zijn een goede combinatie, omdat er tijdens het proces veel verschillende expertises kunnen deelnemen. 

Betrokkenen bij een project hebben verschillende visies als het gaat om het maken van een model. Daarnaast is het resultaat en detailniveau per fase in het project verschillend. Daarom vinden wij het belangrijk om voor de start van een project de vraag achter de vraag te stellen. Op deze manier zorgen wij ervoor dat de uitgaanspunten goed en duidelijk besproken en vastgelegd zijn. Dit is essentieel voor ons om het ontwerp op een hoog niveau aan te kunnen bieden. 

Binnen Beekink hebben wij veel verschillende expertises waarbij BIM een uitstekende methode is om deze expertises gecoördineerd te laten samen komen.  

Wij helpen u graag om een model te realiseren die voldoet aan al uw wensen en verwachtingen.

Neem vrijblijvend contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.