Tijdelijke huisvesting Tweede Kamer gereed

De verbouwing van het voormalige ministeriegebouw aan de Bezuidenhoutseweg 67 in Den Haag tot tijdelijke huisvesting voor de Tweede Kamer der Staten-Generaal is gereed.

Beekink Installatieadviseurs werkte in opdracht van de Tweede Kamer samen met het team dat, onder leiding van het Rijksvastgoedbedrijf en Strukton Worksphere, deze opdracht heeft gerealiseerd. Het ontwerp is van Zecc Architecten.

Met onze ervaring en kennis op het gebied van gebouw gebonden installaties hebben wij meegewerkt aan deze bijzondere opdracht.

Vanwege noodzakelijk onderhoud kan er op het Binnenhof gedurende ruim 5 jaar niet gewerkt worden, waardoor er een tijdelijk onderkomen nodig waar de Tweede Kamer veilig en ongestoord kan werken. Onder de opdracht vielen ook de voorzieningen om de toestroom van de vele bezoekers, zoals scholieren, dagjesmensen en gasten, goed en veilig op te vangen. De volgende voorzieningen zijn onder andere beschikbaar in het tijdelijk onderkomen: een nieuwe bezoekersentree, de Statenpassage (centrale hal), meerdere commissiezalen, een plenaire zaal met publieke tribune, een restaurant, kantoorruimtes en een multimediaruimte.