Subsidieregeling voor het verduurzamen van uw onderneming

Wist u dat de overheid mkb’ers wilt ondersteunen in het verduurzamen van hun bedrijfspand? Sinds oktober 2021 is de regeling van kracht waarmee ondernemingen een gespecialiseerde adviseur kunnen inhuren voor energieadvies op maat. Met dit advies krijgt u meer inzicht waar u kunt verduurzamen.

Voor vele ondernemingen kan dit het zetje zijn om het verder verduurzamen van hun pand in 2022 in werking te zetten.

 

Voor wie is deze regeling?

Deze subsidieregeling is voor mkb-ondernemingen tot 250 werknemers (fte’s) en een jaaromzet van maximaal € 50 miljoen, die:

  • 1 of meer bedrijfspanden hebben of een bedrijfspand (of ruimte daarin) huren en;
  • niet onder de wettelijke energiebesparingsplicht vallen. Het bedrijfspand mag dus per jaar niet meer dan 25.000 m3 aardgas(equivalent) en 50.000 kWh elektriciteit verbruiken.

 

Waarvoor krijgt u subsidie?

Deze regeling geeft subsidie voor advies over en ondersteuning bij het verduurzamen van uw bedrijfspand of bedrijfsvoering. Voor het opstellen van een energieadvies op maat door een gespecialiseerde adviseur en voor de ondersteuning bij de uitvoering van het advies.

U komt alleen voor subsidie in aanmerking als u een bewijs kunt overleggen dat u één of meerdere maatregelen uit het energieadvies gaat uitvoeren of heeft uitgevoerd.

Waarvoor krijgt u subsidie?

U krijgt subsidie voor de kosten van een op maat gemaakt energieadvies. Daarin staan de mogelijke energiebesparende- en verduurzamingsmaatregelen (op het gebied van CO2-verlaging) voor uw bedrijfspand en/of bedrijfsvoering beschreven. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van muur-, vloer- of dakisolatie of HR++- glas. Ook het toepassen van PV-zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen of andere energiezuinige installaties. Maar ook kleinere aanpassingen, zoals het aanbrengen van ledverlichting, of andere energiebesparings- of verduurzamingsmaatregelen voor bijvoorbeeld energiezuinige koeling, keukenapparatuur en ICT-apparatuur. Dit energieadvies moet zijn opgesteld door een energieadviseur van een extern bedrijf.

 

Daarnaast kunt u ook subsidie krijgen voor concrete begeleiding en ondersteuning bij het nemen van minimaal één van de maatregelen uit het energieadvies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ondersteuning bij het opstellen van een financieringsplan, een subsidieaanvraag voor een andere regeling of ondersteuning bij het opvragen van offertes voor het nemen van maatregelen.

Hoogte van de subsidie
De subsidie voor het energieadvies én het ondersteuningstraject bedraagt 80% van de gemaakte kosten (excl. BTW) met een maximum subsidiebedrag van € 2.500 per bedrijfspand.

Voor het energieadvies geldt een minimum subsidiebedrag van € 400 en een maximum subsidiebedrag van € 750. Dit zijn netto bedragen.

 

Beekink Installatieadviseurs
Beekink Installatieadviseurs kan u voorzien van een op maat gemaakt energieadvies, ondersteunen bij het uitvoeren van de verduurzaming en een energielabel voor uw pand opstellen. Wij staan graag voor u klaar om dit te realiseren.

Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.

 

Voor het aanvragen van deze subsidieregeling en overige informatie kunt u naar: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/svm

Voor de volledige voorwaarden en de bron van dit nieuwsbericht kunt u naar:  https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/svm/voorwaarden-svm

De regeling opent op 1 oktober 2021 en loopt tot en met 30 september 2022.