Robbenzaal Artis

Artis

Het project

De Amsterdamse dierentuin Artis heeft onlangs haar vernieuwde zeeleeuwenverblijf officieel geopend. In de de zogeheten Robbenzaal stap je als bezoeker in een heuse onderwaterbeleving.  Bekijk de groep Californische zeeleeuwen in hun kelpwoud, een onderzees woud van grote slierten bruinwieren. Naast de zeeleeuwen leven er ook Afrikaanse pinguïns, Eiders en roze pelikanen in het verblijf.

Naast publieksruimte is de Robbenzaal ook een evenementen locatie. De zaal kan worden getransformeerd tot een plek voor partijen, presentaties en diners. Het kenmerkende verlichtingsplan wekt de indruk dat bezoekers – net zoals de zeeleeuwen – zich onderwater bevinden.

Ontwerp

Het ontwerp heeft geresulteerd in een transformatie van “een donkere tunnel” naar een gloednieuwe ruimte met interactieve schermen en een perfect binnenklimaat. Slimme en geavanceerde technologieën zijn in het ontwerp geïntegreerd. Met een perfecte geluidsinstallatie voor partijen en presentaties. Met een modern lichtplan met interactieve led verlichting dat reageert op geluid, is dit een prachtige ruimte voor een heuse onderwaterbeleving.