Zeeburgereiland blok 24 & 25

VORM

Het project

Het totaalproject omvat de nieuwbouw van 310 appartementen en 9 commerciële ruimtes, verdeeld over 5 bouwdelen. Het complex bestaat uit studio’s, appartementen, penthouses en dubbele benedenwoningen. De woninggroottes verschillen van 44 t/m 119 m2.
Op de begane grond is er een parkeergarage, boven het parkeerdek (ter hoogte van de eerste etage) is er een gemeenschappelijke binnentuin.

 

 

Werkzaamheden Beekink Installatieadviseurs

Voor het ontwerp van de technische installaties is door Beekink Installatieadviseurs een projectanalyse gemaakt. Hierbij zijn de technische aspecten en risico’s in kaart gebracht en verwerkt in een rapportage. Voor de sanitaire technieken heeft Beekink samengewerkt met Herlé Advies Sanitaire Installatietechniek.

Vervolgens is een Technisch Programma van Eisen (TPvE) opgesteld waarin een duidelijke demarcatie van werkzaamheden en een omschrijving van de wensen voor alle installaties. Zo ontstond compleetheid in de projectomschrijving, een eenduidige vastlegging van conclusies voor alle betrokkenen en een goede dossiervorming voor besluitvorming.

In de volgende fase zijn voor 10 verschillende appartementen de technische installaties ontworpen en uitgetekend. Op basis hiervan zijn de werkzaamheden voor de technische installaties aanbesteed. Beekink heeft ook tijdens deze fase de opdrachtgever geadviseerd.