Bolidt renovatie en transformatie

BOLIDT KUNSTSTOFTOEPASSINGEN B.V.

Het project

Het hoofdkantoor van Bolidt Kunststoftoepassing in Hendrik-Ido-Ambacht is gerenoveerd en getransformeerd tot een moderne werkomgeving met veel openheid.

Het gebouw van twee verdiepingen heeft extra kantooroppervlakte gekregen door in de aanwezige vide op de eerste verdieping een transparante vloer te realiseren met een lengte van 65 meter. Deze transparante vloer zorgt via de dakvensters ook voor volop daglicht op de benedenverdieping.

De traditionele indeling met kleine kamers voor de medewerkers is veranderd in ruim opgezette kantoorverdiepingen, waar de afdelingen over verschillende werkeilanden zijn verdeeld. Dit past bij de nieuwere vorm van werken bij Bolidt, waarbij interactie, onderlinge communicatie en inspiratie belangrijker zijn dan een vaste werkplek.

Ontwerp

Beekink Installatieadviseurs maakte deel uit van het bouwteam. Als eerste is onderzocht welke klimaattechnische uitgangspunten bij het oorspronkelijk ontwerp waren gerealiseerd en of deze in de nieuwe situatie gehandhaafd konden worden. Hiervoor zijn een aantal voorstellen uitgewerkt. Het gekozen voorstel met de toepassing van een warmtepomp geïntegreerd in het hoogtemperatuur cv-systeem, is vervolgens door Beekink verder uitgewerkt tot aanbestedingsstukken.

In het bouwteam is door Beekink ook advies uitgebracht over de door de installateurs uitgewerkte elektrotechnische installaties. De wens van de opdrachtgever voor verlichting in huiskamersfeer is bijzonder fraai uitgevoerd door DEP Nederland. Er is in het gebouw veel LED-verlichting toegepast die kan worden geschakeld en geregeld met een lichtregelsysteem van het fabricaat ETAP. Hiermee kunnen onder meer scenario’s worden geprogrammeerd zodat de verlichting met een druk op de knop aan een specifieke functie of taak in een ruimte kan worden aangepast.

Het hele uitvoeringstraject van de technische installaties is door Beekink begeleid. Ook na de oplevering begin 2014 is nazorg verricht om het onderhoud en de werking van de installaties te optimaliseren.