Brede School Ursum

Cita Architecten

Het project

De nieuwbouw van de brede school maakt deel uit van het Centrumplan Ursem. In de multifunctionele accomodatie zijn 2 basisscholen, een peuterspeelzaal, een jeugdbibliotheek en kinderopvang gehuisvest.

Werkzaamheden Beekink Installatieadviseurs

Cita Architecten heeft voor deze nieuwbouw de openbare aanbesteding in samenwerking met Beekink gewonnen. Door vanaf de start van het project nauw met elkaar samen te werken kunnen de hoge ambities van gemeente Koggeland, nl. een integratie van bouwkundig, constructief en installatietechnisch ontwerp, volgens de Frisse Scholen norm klasse B worden gerealiseerd. Vanwege de hoge gestelde eisen op energiegebied is een uitgebreide haalbaarheidsstudie en exploitatievergelijk van verschillende duurzame opties onderzocht en in het ontwerp verwerkt. Het ontwerp is uitgewerkt naar bestek. De uitvoering van de technische installaties is door Beekink begeleid.

Bijzonderheden

Qua installaties is voorzien in moderne energiezuinige duurzame techniek in de vorm van warmtepompen, T5- en LED-verlichtingsarmaturen, daglichtregelingen en een KNX-schakelsysteem.

In de scholen is het Beekink klimaatconcept Frisse Scholen 2.0 toegepast. Met de keuze voor dit klimaatplafond, waarmee de koeling, verwarming en ventilatie worden verzorgd, is een zeer hoog comfortniveau voor de leerlingen en het onderwijzend personeel bereikt.

Het schoolgebouw is gecertificeerd op basis van GPR Gebouw waarbij met name GPR Energie en Milieu onder de loep is genomen.