Bolidt Innovation Center

BOLIDT KUNSTSTOFTOEPASSINGEN B.V.

Het project

Gelegen aan de rivier De Noord creëert Bolidt de nieuwe entree van haar bedrijf en Hendrik-Ido- Ambacht: De Kade aan de Noord. Een waterkant met een maritiem en industrieel karakter. Met een stoere robuuste materialiseren voor de gebouwen en de openbare ruimte wordt dit karakter versterkt. Door een diversiteit aan functies vormt de nieuwe kade aan De Noord dé aankomst plek voor bezoekers van Bolidt.

De kade aan De Noord vormt de fysieke verbinding tussen de rivier en Bolidt. Gelegen aan de nieuwe entree van Hendrik-Ido-Ambacht wordt op dit moment hard gewerkt aan de nieuwe faciliteiten van Bolidt. Op circa 9.500 m2 staan eind 2018 een super modern logistiek centrum, een experience- en open source innovatiecentrum, en de prefab productiefaciliteit Esthec. Dit als komt samen in twee duurzame Breeam Excellent gewaarde gebouwen.

Ontwerp

Beleving en duurzaamheid omschrijven het ontwerp van Beekink perfect. De zonnepanelen en energiezuinige installaties hebben geresulteerd in een Breeam Excellent waardering voor het Experience Center. Waanzinnige verlichtingsplannen en audio-visuele installatie zorgen voor een ultieme beleving in het experience centrum. Het perfecte binnenklimaat wordt op een duurzame wijze tot stand gebracht door de toepassing van warmtepompen en een BAOPT luchtbehandelingsysteem.