Verduurzaming buitenverlichting data- en rekencentrum ING

ING Wilgenplas

Het project

ING bedient meer dan 34 miljoen klanten in ruim 40 landen. Dat betekent dat onze bedrijfsactiviteiten een belangrijke invloed hebben op gemeenschappen en op het milieu. Net als veel van hun klanten wil ING dat de geleverde producten en diensten geen problemen of schade veroorzaken. Om deze doelstelling te realiseren is ING bezig om haar panden te verduurzamen.

Het data- en rekencentrum van ING is voor de buitenverlichting nog veelal voorzien van traditionele verlichting. Door Beekink Installatieadviseurs is onderzocht wat de mogelijkheden zijn om de verlichting te vervangen voor energie zuinige LED verlichting met behoud van uitstraling en functie.

Ontwerp

Beleving een duurzaamheid omschrijven het ontwerp van Beekink perfect. Door deels gebruik te maken van de bestaande armaturen en deze volledig om te bouwen is de hoeveelheid afval geminimaliseerd en is toch de moderne techniek ingepast in de bestaande situatie. Naast de gewenste energiebesparing is ook goed gekeken naar de totale exploitatie. Zo zijn er bijvoorbeeld op moeilijk bereikbare locaties hoogwaardige (en daardoor duurdere) armaturen geselecteerd waardoor minder onderhoud nodig is.