Projecten > Wonen en zorg > TDD Rijswijkseweg Den Haag Holland Spoor


TDD Rijswijkseweg Den Haag Holland Spoor

Project:TDD Rijswijkseweg Den Haag Holland Spoor
Opdrachtgever:IPMMC Consult
Architect:n.v.t.
Omvang:17.560 m˛

Expertisevelden: Technische Due Dilligence

foto volgt foto volgt foto volgt

Nieuwbouw studenten- en jongerenwoningen op de plaats van het voormalige Sigmakantoor in Den Haag. Deze locatie bevindt zich tussen station Hollands Spoor en de Haagse toren en staat in de regio beter bekend als het Strijkijzer.
De woningen worden verdeeld over 3 delen: De “Toren” (22 verdiepingen), De “Schijf” (15 verdiepingen) en de “Strip” 5 verdiepingen. Op de begane grond worden commerciële ruimtes gerealiseerd en een bijeenkomstruimte. Op de 1e verdieping zal eveneens een bijeenkomstruimte worden gerealiseerd.
Het plan is van Stebru Transformatie bv in samenwerking met AAArchitecten. Deze combinatie is ook verantwoordelijk voor de uitvoering van het plan.

IPMMC heeft van de toekomstige eigenaar, de belegger Bouwfonds REIM, de opdracht gekregen om een Technical Due Dilligence (TDD) uit te voeren.
Na onderzoek van de diverse stukken en het voeren van overleggen met Stebru is door IPMMC is een rapport uitgebracht. Naast de bevindingen worden in het rapport ook aanbevelingen gegeven om de kwaliteit van de investering door Bouwfonds REIM te verbeteren. Het opvolgen van deze aanbevelingen zullen als resultaat een duurzamer, beter verhuurbaar gebouw opleveren met lagere onderhoudskosten.


Werkzaamheden Beekink Installatieadviseurs
Beekink Installatieadviseurs heeft als adviseur voor IPMMC de plannen voor de technische installaties bestudeerd. Gekeken is naar de volledigheid, functionaliteit en tegenstrijdigheden.

Een voorstel is gedaan voor wijziging van de plannen voor de centrale installaties voor koelen, verwarmen, ventilatie en het gebouwbeheersysteem. Door aanpassing zullen deze installaties door uniformiteit minder complex worden, energiezuiniger en zullen de onderhoudskosten lager worden.

Projecten


Beekink Installatieadviseurs - Kleinpolderlaan 6 - 2911 PA Nieuwerkerk aan den IJssel - 0180 - 311 064