Projecten > Wonen en zorg > Transformatie Van Heenvlietlaan 220 in Amsterdam


Transformatie Van Heenvlietlaan 220 in Amsterdam

Project:Transformatie Van Heenvlietlaan 220 in Amsterdam
Opdrachtgever:IPMMC Consult
Architect:n.v.t.
Omvang:11.000 mē

Expertisevelden: Commissioning, Technische Due Dilligence

foto volgt foto volgt foto volgt

Het voormalig kantoorgebouw van ING gelegen in de Amsterdamse wijk Buitenveldert wordt in opdracht van projectontwikkelaar Citypads verbouwd tot woongebouw. Binnen de bestaande contour van het gebouw worden 354 studenten- en startersstudio's en ca. 55 parkeerplaatsen gerealiseerd. Iedere studio krijgt een eigen voordeur, een eigen keuken en zelfstandige sanitaire voorzieningen. Op het dak wordt een gemeenschappelijk dakterras aangelegd.

IPMMC heeft van de toekomstige eigenaar, de belegger Bouwfonds REIM, de opdracht gekregen om een Technical Due Dilligence (TDD) uit te voeren van zowel de bestaande bouw alsook van het ontwerp van de transformatie van het bestaande gebouw tot studentenhuisvesting.


Werkzaamheden Beekink Installatieadviseurs
Beekink Installatieadviseurs heeft als adviseur voor IPMMC de plannen voor de technische installaties bestudeerd. Gekeken is naar volledigheid, functionaliteit en tegenstrijdigheden en er zijn opnames ter plaatse verricht. In de eindrapportage is o.a. het advies gegeven om meer duurzame installaties toe te passen.
Naar aanleiding van de uitgebrachte rapportage heeft Bouwfonds REIM een aanvullende opdracht gegeven om de technische omschrijvingen/PvE uit te breiden zodat het gebouw en de installaties voldoen aan de gewenste eisen. Speciale berekeningen zijn uitgevoerd om de duurzaamheid van het gebouw te bepalen.

Tijdens de verbouw wordt kwaliteitscontrole / commissioning uitgevoerd. Hiermee is de kwaliteit gewaarborgd.

Projecten


Beekink Installatieadviseurs - Kleinpolderlaan 6 - 2911 PA Nieuwerkerk aan den IJssel - 0180 - 311 064