Projecten > Onderwijs en kinderopvang > Nieuwbouw Koningin Wilhelminaschool


Nieuwbouw Koningin Wilhelminaschool

Project:Nieuwbouw Koningin Wilhelminaschool
Opdrachtgever:Gemeente Krimpernerwaard (Ouderkerk aan den IJssel)
Architect:Spring Architecten
Omvang:1310 m≤ BVO

Expertisevelden:BIM, Duurzaamheid, Klimaattechniek, Elektrotechniek

foto volgt foto volgt foto volgt

Vervangende nieuwbouw van de Koningin Wilhelminaschool in Ouderkerk aan den IJssel. In het nieuwe gebouw zijn 10 lokalen, een aula, kantoorruimten en diverse algemene ruimten gecreŽerd over twee bouwlagen.

Werkzaamheden Beekink Installatieadviseurs:
Beekink Installatieadviseurs heeft voor deze nieuwbouw de advieswerkzaamheden op het gebied van de werktuigbouwkundige-, elektrotechnische- en transportinstallaties in het gehele ontwerp- en aanbestedingsproces uitgevoerd. Ook heeft Beekink Installatieadviseurs advies uitgebracht tijdens de uitvoering en oplevering van de werkzaamheden van de technische installaties.

Het ontwerpproces is uitgevoerd volgens de 3D BIM (Bouw Informatie Model) methodiek waarbij Beekink Installatieadviseurs de technische installaties volledig 3D in het bouwkundig model heeft verwerkt.

De installaties zijn ontworpen met een duurzame insteek. De ventilatie is uitgevoerd als een gebalanceerd systeem met een hoog rendement warmteterugwinning. Warmte- en koudeopwekking zijn uitgevoerd door een lucht-water warmtepompsysteem, met afgifte van warmte en koude door middel van vloerverwarming en vloerkoeling. Verder is voorzien in energiezuinige HF verlichting met daglichtregeling, aanwezigheidsdetectie en centraal-uit schakeling.

In het blad Onderwijs en Bouw is een artikel gepubliceerd over de nieuwbouw van de Koningin Wilhelminaschool.

Projecten


Beekink Installatieadviseurs - Kleinpolderlaan 6 - 2911 PA Nieuwerkerk aan den IJssel - 0180 - 311 064