Projecten > Onderwijs en kinderopvang > Nieuwbouw Brede School Ursem


Nieuwbouw Brede School Ursem

Project:Nieuwbouw Brede School Ursem
Opdrachtgever:Cita Architecten
Architect:Cita Architecten
Omvang:2.900 mē

Expertisevelden:Frisse scholen, Klimaattechniek, Energie, Bouw Energie Model

foto volgt foto volgt foto volgt

De nieuwbouw van de brede school maakt deel uit van het Centrumplan Ursem. In de multifunctionele accomodatie zijn 2 basisscholen,een peuterspeelzaal,een jeugdbibliotheek en kinderopvang gehuisvest.

Werkzaamheden Beekink Installatieadviseurs
Cita Architecten heeft voor deze nieuwbouw de openbare aanbesteding in samenwerking met Beekink gewonnen. Door vanaf de start van het project nauw met elkaar samen te werken kunnen de hoge ambities van gemeente Koggeland, nl. een integratie van bouwkundig, constructief en installatietechnisch ontwerp, volgens de Frisse Scholen norm klasse B worden gerealiseerd. Vanwege de hoge gestelde eisen op energiegebied is een uitgebreide haalbaarheidsstudie en exploitatievergelijk van verschillende duurzame opties onderzocht en in het ontwerp verwerkt. Het ontwerp is uitgewerkt naar bestek. De uitvoering van de technische installaties is door Beekink begeleid.

Bijzonderheden
Qua installaties is voorzien in moderne energiezuinige duurzame techniek in de vorm van warmtepompen, T5- en LED-verlichtingsarmaturen, daglichtregelingen en een KNX-schakelsysteem.

In de scholen is het Beekink klimaatconcept Frisse Scholen 2.0 toegepast. Met de keuze voor dit klimaatplafond, waarmee de koeling, verwarming en ventilatie worden verzorgd, is een zeer hoog comfortniveau voor de leerlingen en het onderwijzend personeel bereikt.

Het schoolgebouw is gecertificeerd op basis van GPR Gebouw waarbij met name GPR Energie en Milieu onder de loep is genomen.

Projecten


Beekink Installatieadviseurs - Kleinpolderlaan 6 - 2911 PA Nieuwerkerk aan den IJssel - 0180 - 311 064