Projecten > Sport > Nieuwbouw sporthal Megen


Nieuwbouw sporthal Megen

Project:Nieuwbouw sporthal Megen
Opdrachtgever:Gemeente Oss
Architect:StripeSarchitects
Omvang:650 m˛

Expertisevelden:Duurzaamheid, Energie, Klimaattechniek

foto volgt foto volgt foto volgt

Nieuwbouw van een sporthal in Megen.
Door de architect is een ontwerp gemaakt, passend in de omgeving. Een belangrijk element van het ontwerp was daarbij het ‘verzinken’ van de gymzaal. Het voorplein koppelt de gymzaal aan de stad. Materiaalgebruik, bomen en het functioneel gebruik (parkeren) linken dit plein aan de bestaande pleinen in Megen. Een doorgaande muur verwijst naar de historische stadsmuur. Zoals de oude stadsmuur destijds de stad omhulde, zo omhult de muur in het concept ook alle functies van de gymzaal. De muur start aan de Maasdijk, begrenst de westelijke zijde van het plein en wikkelt zich daarna als een spiraal om de verschillende functies van de gymzaal om tenslotte te stoppen bij de entree van de zaal. De muur verenigt op vanzelfsprekende wijze de verschillende richtingen op de locatie.

Werkzaamheden Beekink Installatieadviseurs
Beekink Installatieadviseurs heeft het ontwerp gemaakt voor de technische installaties van de nieuwbouw van de sporthal. Gemeente Oss heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Als eerste zijn daarom door Beekink drie energieconcepten uitgewerkt. Na overleg is één concept uitgewerkt tot bestek. Na afronding van de besteksfase zijn de aanbesteding en de uitvoering van de technische installaties door Beekink begeleid.
Bijzonderheden
Het gebouw is voorzien van vloerverwarming/vloerkoeling. Door het grote verwarmingsoppervlak vormt zich voor de sporters een aangenaam haltemperatuurprofiel. Een warmtepomp en een HR-gaswandketel leveren de warmte en koude aan de vloerregisters. Alle ruimten zijn voorzien van gebalanceerde mechanische ventilatie met hoogrendement warmteterugwinning.

Projecten


Beekink Installatieadviseurs - Kleinpolderlaan 6 - 2911 PA Nieuwerkerk aan den IJssel - 0180 - 311 064