Nieuws > Ventilatiemeting


Ventilatiemeting


VentilatiemetingBeekink Installatieadviseurs controleert als onafhankelijk installatieadviesbureau de capaciteit van uw ventilatie-installatie conform het Bouwbesluit 2012 en de NEN 1087.

De lucht in gebouwen raakt snel verontreinigd. Door ruimten te ventileren vervangen we de verontreinigde lucht voor zuivere lucht. Het vervangen van de lucht kan op zowel een natuurlijke- als een mechanische manier plaatsvinden.
Ventilatie is dus noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat in ruimten waar wij verblijven. Verontreiniging van de lucht kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld de aanwezigheid van bactericiden of geurstoffen.

De hoeveelheid te vervangen lucht hang af van de productie van vocht, koolstofdioxide (COČ), verontreiniging en de aard van verontreiniging, en het aantal mensen of dieren die in de ruimten verblijven. Voor de verschillende gebouwfuncties (kantoren, scholen, ziekenhuizen, etc.) gelden daarom verschillende normen. In Nederland stelt het Bouwbesluit deze normen per gebruiksfunctie. De NEN 1087 norm geeft aan hoe het een en ander berekend moet worden.

Bij de oplevering van nieuwbouw- en renovatieprojecten, maar ook periodiek dient de luchthoeveelheid van luchtbehandelingssystemen gecontroleerd te worden. Wij brengen de capaciteit van uw luchtbehandelingssysteem voor u in beeld en kunnen u adviseren in waarnodig te nemen vervolgstappen.

Meer weten? Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden voor een ventilatiemeting. Neem contact met ons op om uw vragen te stellen of laat ons u bellen op een moment dat u uitkomt.

Projecten


Beekink Installatieadviseurs - Kleinpolderlaan 6 - 2911 PA Nieuwerkerk aan den IJssel - 0180 - 311 064